Selülit Bakımı

El-Ayak Bakımı

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı Fiyatları

Cilt Bakımı Fiyatları

Vücudumuzun her bir bölümü birbirinden önemli ve her biri bölümüne gereken özeni göstermemiz sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için son derece önem taşıyor.

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki vücudumuz tam bir makine çarkı gibi makine çarkının herhangi bir yerinde bir aksama olduğunda diğer tüm noktalarında da problemler birbirine bağlı olarak devam ediyor.

Bunların en başında da cildimiz geliyor. O yüzden hangi yaşta olursak olalım cildimize gereken bakımı düzenli olarak yaptırmamız gerekiyor.

Cilt bakımı ise evde yapılabileceği gibi basit yöntemler ile bunun dışında cilt bakımı merkezlerinde de yapılıyor ve bu aslında son derece önemli bir endüstri.

Cilt bakımı fiyatları ise birçok farklı parametreye göre değişiklikler gösteriyor. Lakin insanların kafasına temelde şu soru gelebilir ve bu sorunun yanıtını almak istemesi de son derece normaldir. Yani temel soru burada şudur: Cilt bakımı fiyatları neye göre belirlenir ve temel kriterler nelerdir?

Bu sorunun yanıtını verecek olursak kimi kriterler şunlardır:

  • Gidilen cilt bakımı merkezinin fiyat politikası: Bunu biraz daha açmak gerekir ise her merkezin kendince bir fiyat uygulaması vardır. Bunu da bulunulan konuma, şirket politikalarına, kar durumları gibi parametrelere göre belirlenir. Kimi zaman aynı yerde olan ve hemen hemen aynı hizmeti veren iki cilt bakımı merkezinin fiyatları farklılıklar gösterebilir ki bu tamamen stratejisi ile ilgili olan bir durumdur.
  • Yapılan işlemin süresi: Her cilt bakımının bir uygulanma süresi var ve genelde firmalar seans ücretli olarak çalışıyorlar. Örneğin lazer epilasyon süreleri gibi ve buna göre de seans fiyatları belirleniyor.
  • Yapılan işlemin türü: İşte cilt bakımı fiyatları için en temel kriterlerden birisi hatta en önemlisi belki de bu. Zira karbon peeling ile normal peeling fiyatları bile farklılıklar gösteriyor o yüzden yapılan cilt bakım uygulamasının türü oldukça önemli.
  • Uzmanlar: Eğer bir cilt bakım merkezi kendi bünyesinde birden fazla alanında ihtisaslaşmış uzman örneğin dermatolog bulunduruyor ve bunları düzenli olarak çalıştırıyor ise rakam otomatik olarak şirketi ayakta tutabilmek adına doğal olarak yükseliyor.
  • Kullanılan ekipmanlar: Teknolojinin ilerlemesi ile beraber cilt bakımı için de son derece özel ve saniyeler içinde birçok işlemi yapabilen cilt bakım makineleri ortaya çıktı, halen de çıkmaya devam ediyor. Örneğin günümüzde cilt gençleştirme için çok özel makineler var ve bunların bir kısmı da oldukça pahalı. Eğer gidilen merkez böylesi bir ekipmana sahip ise rakam da ona göre değişiyor. Zira böylesi makineler hem daha seri, daha yeni nesil çözümler sunuyor ki bunun da ister istemez bir maliyeti oluyor.
  • Kullanılan malzemeler: Sadece uzmanlar, ekipmanlar değil cilt bakımı için kullanılan dermokozmetik ürünler de fiyatı belirleyen en önemli unsurlar arasında. Malzeme kalitesi yükseldikçe fiyat otomatik olarak yükseliyor.

Ankara Cilt Bakımı

Ankara Cilt Bakımı

Benjamin Button'un Tuhaf Hikâyesi isimli filmi mutlaka aramızda izleyenler vardır ama bilmeyenlere anımsatmak gerekir ise son derece çirkin ve yaşlı olarak doğan Benjamin Button yaşı ilerledikçe gençleşir ve güzelleşir, ölürken de bir bebek biçimindedir.

Her ne kadar bu durum tersine bir durum olsa da böylesi bir olayın olması mümkün olmasa da insan yine de yaşlanırken, hani Benjamin Button, hani Brad Pitt kadar olmasa da güzel olmak istiyor ama bu da şimdilik ne yazık ki mümkün değil.

Bunun en temel nedeni 25 yaşına kadar insan bedeninin gelişmesi ama 25 yaşından sonra hücre yenilenmesi yavaşladığı ve eski hızında olmadığından cilt üzerinde özellikle kuru ve hassas ciltlerde daha belirgin ve daha hızlı olmak üzere sorunlar baş gösterebiliyor ve yaşlılık alametleri görülmeye başlıyor.

Oysa cildimiz bizim her şeyimiz. Biz de porselen vari, son derece güzel pürüzsüz yumuşak bir cilt yapısı istiyoruz ama bunun için hemen her yaşta ciddi emek vermemiz şart. Evet, yılları geriye alamayız ama doğru bir cilt bakımı ile yaşımız ne olursa olsun güzel ve bakımlı görünebiliriz.

Ankara'da cilt bakımı yaptırabilecek pek çok özel cilt bakımı merkezi bulunuyor ve Ankara bu konuda adeta bir umman gibi.

Ama ister Ankara'da yaşayan ister başka bir yerde unutulmamalı cilt bakımı aslında sadece herhangi bir cilt bakımı merkezine gidilerek halledilebilecek bir olgu değil. Kişinin kendi cildini tanıması ve cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanması, her yaşta düzenli olarak temizlemesi, makyaj yapıyor ise kaliteli ve olabildiğine mineral bazlı makyaj ürünleri kullanması, sağlıklı ve dengeli beslenmesi, yaşam kalitesini yüksek tutması işin olmazsa olmazları arasında. Yani özetle cilt bakımının son derece farklı parametreleri var ve tek başına cilt bakımı yeterli değil.

Bir diğer önemli nokta cilt bakımının aslında su ile başladığının unutulmaması. Yani bir örnek vermek gerekir ise sabah uyandığınızda içeceğiniz bir bardak su ile güne başladığınızda cildinizin gerginliği için ve elbette ki bakımı için doğru bir adım atıyorsunuz ve gün içinde de su içmeye devam ettiğinizde cildiniz için bir de doğru nemlendirici kullandığınızda istediğiniz kadar mimik hareketleri ile konuşun cildinizin beklenenden önce kırışmasının önüne geçiyorsunuz.

Her şey biraz da sizin doğru bilgilere sahip olmanızdan ve kendinize inanmanızdan geçiyor, her ne kadar değişik ortamlarda bilgi kirliliği çok fazla olsa bile siz Ankara'da doğru bir cilt bakımı merkezine giderek oradaki dermatologlardan bu alanda bilgi alabilir, cildiniz için en doğru bakımı yaptırabilirsiniz.

Üstelik tüm bu bileşenler doğru bir biçimde uygulandığında, aksatmadan uygulandığında Benjamin Button kadar olmasa da sizin de yıllara inat genç ve güzel kalabileceğiniz, dahası estetik gibi diğer işlemlere gerek duymayacağınız kesin.

Cilt Bakım Maskeleri

Cilt Bakım Maskeleri

Cildimize hepimiz gereken özeni en doğru biçimde her yaşta, düzenli olarak aksatmaksızın vermeliyiz. O yüzden de son derece basit, yapılabilecek kimi şeyleri asla göz ardı etmemeli ve günlük yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz.

Zira insanın kendisini bilmesiyle eğer cilt bakımı başlamaz ise sonradan çok da etkili sonuçlar alınamayabilir. Üstelik sizler kendiniz evde cilt bakım maskeleri hazırlayarak, bu işin maliyetini çok da yükseltmeden halledebilirsiniz.

Evet, piyasa da cilt bakım maskeleri var bu maskeler kimi zaman çok astronomik rakamlara satılabiliyor ya da içlerindeki kimyasallar cilde zarar verebiliyor. Ama elbette bilinen ve güvendiğiniz markalardan da cilt bakım maskeleri seçerek kullanabilirsiniz. Sadece kullanmaya başlamadan önce cildinizi çok iyi tanımanız ve cildinizin neye gereksinimi olduğunu belirlemeniz şart. Gelin birlikte denenmiş ve uzmanların önerdiği kimi cilt bakım maskeleri hakkında ayrıntılı bilgi verelim.

İşte o maskeler:

İngiliz Karbonatı ve Yumurta Beyazı: Hemen baştan söyleyelim ki, bu maske yaşı ilerleyen insanlar için zira bu maske aynı zamanda dermatologların da önerdiği bir anti aging yani yaşlılık karşıtı maske. Yapımı ise oldukça basit, bir yumurtanın beyazı iyice çırpılır ve daha sonra krem kıvamına gelene dek İngiliz karbonatı katılır ve krem haline geldikten sonra, temizlenmiş olan cilde sürülerek yarım saat bekletilir ve daha sonra bol soğuk su ile iyice durulanır. Haftada bir kez yapılması yeterlidir. Düzenli olarak yapıldığında ise daha sıkı, daha gergin bir cilt elde edilir.

Limon Suyu ve Yoğurt: Bu maskenin kullanım yeri ise siyah noktalar. Yapımı ise oldukça basit. Bir limon suyu, bir kâse yoğurt ile iyice karıştırılır ve temiz cilde uygulandıktan sonra 15 dakika cilt üzerinde bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır. Bu maskenin de haftada bir kez uygulanması yeterlidir.

Yumurta Sarı ve Süt: Bir önceki maske tarifinde yumurtanın beyazını kullanmıştık bu sefer kalan yumurta sarısını, bir yemek kaşığı süt ile iyice karıştırıp, yine temizlenmiş olan cilde sürerek 20 dakika bekletiyoruz. Bu süre sonunda ise cildinizi temiz bir beyaz havlu ile temizledikten sonra cildi önce ılık, sonra soğuk su ile yıkıyoruz. Bu maske ne işe yarıyor derseniz elbette cildi nemlendirmeye yarıyor. Elbette bu maske de haftada bir kez uygulanması yeterli olan bir maske.

Bal Limon ve Yoğurt: Bu üçlü ile yapacağınız maskeyi düzenli olarak uyguladığınızda cilt lekelerinden kurtularak, görüntü eşitsizliklerini ortadan kaldıracaksınız. Ölçü ise şöyle 1 yemek kaşığı süzme bal, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 1 çay kaşığı limon suyu. Bu muhteşem üçlüyü bir kâse içinde iyice birbirine yedirerek kremsi bir kıvama getirin ve leke olan cilt yerlerinize sürerek, 15 dakika cildinizde bekletin. Akabinde ise ılık su ile yıkamanız yeterli. Elbette haftada bir kez kullanımı yeterli.

Cilt Bakımı İpuçları

Cilt Bakımı İpuçları

Cilt ünlü bir kozmetik markasının kurucusunun ifadesine göre kişinin yaşanmışlıklarının en temel aynasıdır.

Bu söz aslında derinliği olan ve çok doğru bir saptama içeren ifadedir düşünüldüğünde değil mi? Bir insanla karşılaşırsınız yaşını sorarsanız ama söylediğinde hiç inanamazsınız zira olabildiğine genç görünüyordur.

Ya da tam tersi öyle bir insana denk gelirsiniz ki, yüzünde yılların, yaşanmışlıkların en derin izi mevcuttur. Düşünmeden edemez ve öyküsünü merak edersiniz.

Aslında bu her iki örneklemde de genetik faktörler, yaşanmışlıklar kadar cilt bakımı konusunda gösterilen hassasiyetler de mevcuttur. Üstelik cilt bakımı işin özünde biraz bilgi, biraz özen, biraz ipuçları bilmek ile alakalıdır.

Yani kişi günde sadece 15 dakika ayırarak evinde cilt bakımı yapabilir. Biz bu yazıda size temel cilt bakım ipuçları konusunda kendi deneyimlerimizi aktaracağız.

Siz de bu cilt bakım ipuçları ile harika ve olduğundan daha genç görünen cilde sahip olabilirsiniz.

Hadi başlayalım, işte o ipuçları:

  • İşin en önemli püf noktası kendi cildinizi tanımanız ile başlıyor ki siz zaten bunu biliyorsunuz. Eğer cilt tipinizin ne olduğuna emin olamıyor iseniz, o zaman mutlaka bir dermatologa giderek cilt bakım analizi yaptırmalısınız.
  • Çok basit bir uygulama. Aç karnına uyandığınızda bir bardak ılık su hatta içine bir dilim limon da koyarsanız cildinizi hem nemlendirir, hem de gereken canlandırmayı yapmış olursunuz.
  • Su demişken alın size başka ipuçları: Sizi biraz üşütecek olsa bile cildiniz üzerinde buz parçaları gezdirmek, cildinizde harika etki yaratır. Keza buz parçaları, yorgun göz altları için de son derece ideal olan bir yöntemdir.
  • Gece yatmadan önce cildinizi temizlemeniz, bunun için doğru cilt temizleyiciler kullanmanız, eğer makyaj yapıyorsanız, asla makyajınızı silmeden yatmamanız gerekiyor ve siz bunu biliyorsunuz zaten değil mi?
  • Cilt temizleyici olarak saf gül suyu ideal bir yöntem ama bunun yanında piyasada satılan paraben, parfüm, alkol içermeyen ürünleri de kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kullanılacak temizleyicinin içeriği. Her temizleyici kullanılmaz, mutlaka cilt tipine uygun olmalı.
  • Gelelim nemlendirici meselesine, hangi yaşta, hangi cilt tipine sahip olursanız olun mutlaka güne cildinizi nemlendirerek başlayın. Olabildiğine mineral bazlı, doğal ürünler tercih edin.
  • Mevsimler geçişlerde peeling yani cilt soydurma işlemini bu alanda uzman bir merkeze giderek yaptırın. Böylelikle cildiniz üzerindeki ölü hücreler atılır ve cildiniz gençleşir.
  • Bol bol su için, unutmayın su harika bir cilt nemlendiricidir ve cildi tazeler.
  • Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kış aylarında nemlendirici bazlı düşük koruma faktörlü güneş koruyucu ürünler, yaz aylarında ise yüksek koruma faktörlü ürünler kullanın.
  • Evde basit maskeleri deneyin. Örneğin banyodan çıktıktan sonra saf maden suyu ile cildinizi yıkayın ve haftada bir kere bunu uygulayın.

Cilt Bakımı Merkezleri

Cilt Bakımı Merkezleri

İnsan bedenine ne kadar iyi bakar ise sağlığının o kadar yerinde olacağını bilmeyen yoktur değil mi? İnsanın kendisine özen göstermesi, aynı zamanda biraz da kendisine olan saygısı ile de alakalı olan bir durumdur.

Her kişi önemlidir. Her kişi özeldir. Bunu başına ne gelirse gelsin, şartlar ne getirirse getirsin asla unutmamalıdır ki kendisine özen göstermesinin başlangıç noktalarından birisi de cilt bakımı ile başlar. Çünkü kişinin cildi dışarıya karşı kendisini en düzgün bir biçimde ortaya koymasını sağlayan en önemli faktörlerin başında gelir. Bu yüzden birey hangi yaşta olursa olsun ama cilt bakım merkezleri vasıtasıyla, ama evde basit yöntemler ile ama her ikisini birlikte uygulayarak cilt bakımını hiçbir şart altında ihmal etmeyerek sağlıklı olmanın adımlarını atabilir.

Cilt bakım merkezleri seçimi ise öyle rastgele yapılabilecek bir şey değil. Zira kişi kendisine en uygun cilt bakımı merkezleri nereler, onları belirlemeli ve ondan sonra bu merkezlerden seçtiği birine gitmeli ama doğru cilt bakım merkezi, merkezleri seçimi nasıl yapılır sorusuna verilebilecek kimi yanıtlar şu şekildedir ki zaten bunların çoğunu çoktan biliyorsunuz ve ezberlediniz ama olsun biz yine de üstünden bir kere daha geçelim, tekrarın zararı olmaz ne de olsa değil mi?

  • Eğer web sitesi var ise web sitesine girerek iyice bir merkez incelenmeli
  • Siteden ya da başka noktalardan kurum ile ilgili yorumlara bakılmalı ve kimler hakkında olumlu, olumsuz ne denilmiş bakılmalı.
  • Cilt bakım merkezleri içinde size en yakın lokasyon seçilmeli ki, ulaşım ve zaman kaybı problemi yaşanmasın.
  • Hijyen konusunun üstünde ısrarla durulmalı, ama ziyaretçi gibi gidilerek, ama başka biçimlerde mutlaka hizmet veren merkezin gerekli hijyen kurallarına önem verdiğinden emin olunmalı. Zira örneğin cilt bakımı noktasında verilen hizmetlerde kullanılan malzemelerin temizliği yapılıyor mu, kullanılan malzemeler sürekli olarak değiştiriliyor mu, bir başkasına kullanılıyor mu, kullanılmıyor mu gibi kafada soru işareti yaratacak tüm soruların yanıtları net bir biçimde alınmalı.
  • Bir diğer üzerinde durulması gereken konu, size hizmet verecek kişinin bu alanda gerekli bilgi, deneyim ve eğitimi var mı? Şu unutulmamalıdır ki, cilt bakımı konusu tam bir umman gibidir, o yüzden her uzman her alanda hizmet verebilir diye bir kaide yoktur, o yüzden verilecek hizmet alanında yetkinliğini kanıtlamış kişilerden hizmet alınmalı.
  • Merkezin sizin hizmet alacağınız alanda gerekli ruhsatı, belgesi gibi temel evrakları var mı, yoksa merdiven altı bir firma mı, bu da öğrenilmesi gereken noktalar arasındadır ki asla iyice araştırmadan adım bile atılmamalıdır.
  • Elbette fiyat konusu da son derece önemli olan bir faktör. Benzer firmalar arasında araştırmalar yaparak verilen rakamın ne derece uygun olduğunu, piyasa koşullarına bakarak öğrenmeniz ise çok zor değil mi?
  • Son olarak güler yüzlü, müşteri odaklı bir firma olması da işin belki de en özel noktası.

Doğal Cilt Bakımı

Doğal Cilt Bakımı

Cilt canlıların ister hayvan olsun, ister bitki ya da insan en önemli bölümlerinden birisidir. Kişinin derisi hangi yaşta olursa olsun, diğer organlarını koruyan, kalkan vazifesi gören bir yer. O yüzden de cilde asgari özen gösterilmesi gerekiyor.

Kişilerin cildinde oluşan en ufak bir problemde bağışıklık sisteminin çöktüğü, kimi hastalıklara otomatikman davetiye çıkarıldığı biliniyor. O yüzden cildimiz aslında her şeyimiz.

Kişi her yaşta, yaşının gereklerine uygun bir biçimde doğal cilt bakımı ve/veya diğer bakım yöntemlerini uygulayarak cildini korumak durumunda.

Biz burada doğal cilt bakımı alanında yapılabilecek, herkesin kendi bulunduğu ortamlarda uygulayabileceği yöntemlerden bahsedeceğiz.

Hadi başlayalım o halde:

Size elma sirkesi desek doğal cilt bakımı ile ne alaka diyebilirsiniz ama aslında elma sirkesi doğal cilt bakımı için harika olan bir ürün. Zira düzenli ve doğru kullanım ile cilt üzerinde oluşan lekelerin giderilmesini sağlıyor, ilerleyen yaşlarla beraber ortaya çıkan kırışıklıkların ortadan kalkmasını sağlıyor, içeriği itibarıyla akne ve sivilceler ile etkin bir biçimde savaşıyor dahası tüm bunlara ilaveten cildi toksinlerden arındırırken, ciltte yağlanmayı önlüyor. Yani elma sirkesi deyip geçmemeli.

Gelelim şimdi de bir diğer doğal cilt bakımı için öneriye, bu da aslında oldukça basit saf maden suyunu içmenin elbette çok ciddi faydaları var ama banyo yaptıktan sonra cilt saf maden suyu ile yıkandığında cildi ferahlatıyor, kırışıklıklar ile etkin bir biçimde savaşıyor, cildin pürüzsüzlük kazanmasına yardım ediyor, cildin doğal nem dengesini koruyor, cildi tüm çevresel olumsuz koşullardan arındırıyor, cildi güçlendirir iken, gözeneklerin sıkışmasını sağlıyor. Gördünüz mü, maden suyu deyip geçmemeniz lazım, her yaşta, her dem tüm cilt tipleri için doğal bir yöntem. Hem ucuz, hem basit hem de yüzde yüz doğal.

Gül suyunu da atlamamalı bu yazıda. Ama burada dikkat edilmesi gereken ve işin püf noktası olan kısmı saf gülsuyu olması. Piyasada çok sayıda gül suyu satılıyor ama bunların çoğu saf olamıyor. Hem gül suyunu evde kendiniz de yapabilirsiniz. Sağlam bir makyaj temizleyici, cildi arındırıcı ve de mükemmel bir nemlendirici. Tüm bunların yanında cildi pamuk gibi yaptığını da unutmamalı.

Olmazsa olmaz zeytinyağı, soğuk sıkım olabilir, sızma olabilir ama mutlaka zeytinyağı. Cildi nemlendirir, akne ve sivilceler ile etkin bir biçimde savaşır, ciltte kızarıklık ve kaşıntıyı giderir, serbest radikallere karşı cildi korur.

Peki ya muz, muz için ne söylenebilir diye sorarsanız aslında söylenebilecek şey çok zira muz sadece cilde değil saça da son derece faydalı olan bir ürün, erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır, yaşlanma belirtilerini geciktirir, cildin sıkılık kazanmasını sağlar, kolajen üretimini destekler.

Tüm bu listeye eklenebilecek ürünler, öneriler çok ama cildin temizlenmesi, toniklenmesi, nemlendirilmesi ve tüm bunların doğal ürünler ile yapılması işin sihirli noktası. Bizden anımsatması. Demedi demeyin.

Erkek Cilt Bakımı

Erkek Cilt Bakımı

Yoksa siz cilt bakımını sadece kadınlara özgü olarak kabul edenlerden misiniz hala? Eğer öyle sanıyor iseniz çok yanılıyorsunuz zira kadınlar kadar erkekler de cilt bakımı yaptırıyor. Hatta Özcan Deniz Nurgül Yeşilçay ile oynadığı son filminde erkek cilt bakımına ciddi ironik göndermeler yapmıştı ki, izleyenler hemen anımsayacaktır.

Başlangıçta erkek cilt bakımı, o da ne diye düşünebilirsiniz ama aslında saç, sakal tıraşının bile bir tür bakım olduğunu, erkeklerin tıraş sonrası losyonlara ciddi paralar ödediğini ve bunun erkekler var olduğundan beri devam ettiği gerçeğini de unutmamak gerekir.

Tüm bu ön bilgilerden sonra erkek cilt bakımı önerilerimize gelin hep birlikte göz atalım. Hadi erkekler, bu yazı özellikle sizler için ama kadın okuyucularımız da elbette göz atsalar ve öğrenseler fena olmaz hani.

Önce şu noktayı anımsamakta fayda cilt bakımı erkek ya da kadın fark etmez, yani erkek cildi de kadın cildi yaşlanır, sarkar, kırışıklıklar zamanı geldiğinde ortaya çıkar ki, erkekler için de bunu durdurmanın olanağı yoktur. O yüzden kişinin erkek de olsa, kadın da olsa bu ufak tüyoları göz ardı etmemesi asıl olandır.

Tıpkı erkekler de kadınlar gibi kendileri için özel olarak geliştirilen cilt bakımı ürünlerini veya unisex olan ürünleri kendi cilt tiplerine uygun olarak kullanabilir. Bunun dışında cilt bakım merkezlerine giderek cilt bakımı yaptırabilir. Günümüzde birçok cilt bakım merkezi sadece kadınlara değil, özel olarak erkeklere de hizmet veriyor.

Eğer erkeklerin cildinde bir sivilce çıkmış ise doğası gereği erkek kadın kadar güzelliğe endeksli yaşamadığı için ( istisnalar hariç ) sivilceden pat diye kurtulmak için sıkmamalıdır. Bunu yerine cilt tipine uygun ve olabildiğince bir dermatolog önerisi ile dermokozmetik bir sivilce yok edici ürün, peeeling, deri tıraşlama, lazer işlemleri uygulanabilir. Burada işin dikkat çeken yönü, bilmeyenler için erkek cildi, kadın cildinden daha kalın olduğundan cilt sorunlarında yapılan uygulamalar kimi farklılıklar elbette ki görülür. O yüzden kadınlar neden bu adımlar bizde yok diye lütfen düşünmesin. Ama bu uygulamalarda alanında yetkinliği kanıtlamış bir uzmana, ilgili klinikte yaptırılmalıdır. Rastgele yapılabilecek bir uygulama değildir. ( Krem dışında tabi ki, burada da sivilcenin sıklığı ve büyüklüğü hangi işlemin yapılacağını belirler)

Nemlendiricileri kadınlar gibi erkekler de sürekli olarak kullanmalıdır. Erkeklerin kadınlar ile birlikte kullanabileceği bir diğer ürün sizin de çok iyi tahmin edebileceğiniz gibi güneş koruyucu ürünler. Mutlaka duruma göre 30 veya 50 koruma faktörlü ürünler kullanılması gerektiğidir.

Peki, erkekler yaşlanma belirtileri ile nasıl savaşacak derseniz onun da yanıtı belli. C vitamini , retionik asit ve meyve asidi içeren ama paraben, parfüm içermeyen ürünleri düzenli olarak kullanabilirler.

Evet, erkekler belki makyaj yapmıyorlar yine de sabah ve akşam ciltlerini temizlemeleri bakımın olmazsa olmaz adımlarındandır.

Evde Pratik Cilt Bakımı

Evde Pratik Cilt Bakımı

Cildine kim önem vermez ki? Cilt hem insan bedenindeki organların korunmasını sağlayan bir örtüdür hem de kişinin en görünen kısmıdır.

Kişinin cildinde oluşan en ufak bir kızarıklık, siyah nokta gibi durumlarda kimin morali bozulmaz ki? Zira güzellik bir bütündür ve ister bir sivilce olsun, ister mimik çizgileri kişinin görüntüsünü bozduğundan ortaya istenmeyen bir görüntü çıktığından kişinin evde pratik cilt bakımı yöntemlerini bilmesi ve uygulaması son derece önemlidir.

Biz de size bu yazıda evde pratik cilt bakımı adına yapılabilecek olan şeylerden bahsedeceğiz, üstelik bu yöntemlerde çok da para harcamanıza gerek yok.

Hadi başlayalım:

Öncelikle çok basit hemen her evde yapılabilecek bir uygulamadan bahsedelim. Özellikle cildinizde siyah nokta gibi sorunlar var ise o zaman iyice kaynamış suyu bir tasın içine koyarak yüzünüzü, gözünüzü kapadıktan sonra bu suyun içine tutabilirsiniz. Bu yöntem cildinizin arınmasını ve siyah noktalardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Gelelim sivilce sorunu yaşayan arkadaşlarımız için evde pratik cilt bakımı yöntemine, bu da olabildiğine basit ve ekonomik. 1 ölçü saf gül suyu içine, bir ölçü bebek pudrası koyarak iyice krem haline getirin ve bunu cildinize sürün yaklaşık yarım saat bekletin. Daha sonra ise cildinizi bol su ile durulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda hem cildinizin kusursuz bir görünüme kavuştuğunu, hem de sivilcelerden kurtulduğunu göreceksiniz. Özellikle yağlı ciltler için ideal olan bir maske.

Gelelim bir başka maske uygulamasına. Bu maske özellikle ilerleyen yaşlarda cildinde sarkma ve sıkılık kaybı yaşayanlara. Eğer cildinizde yaşlanma izleri kendini belli etmeye başladı ise haftada 2 kere şu maskeyi uygulayabilirsiniz. 1 yumurtanın beyazını iyice çırpın ve köpük haline getirin ve içine nektarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz İngiliz karbonatını alıp krem haline getirin, bunu cildinize sürün yaklaşık yarım saat bekletin. Sürdüğünüz andan itibaren cildinizde sıkılaşma belirtilerini hissedebileceğiniz bir yöntem bu. Düzenli kullanım ile de etkin sonuçlar verdiği kesin.

Yine hem cildinizin parlaması, hem cildinizin sıkılaşması için limon suyu ve saf maden suyu karışımını banyodan sonra cildinize uygulamanız yeterli.

Cildinizde lekeler mi var. İnanın bundan da korkmanıza gerek yok. Lekenin olduğu yere bir miktar elma sirkesi sürmeniz yeterli.

Yine kusursuz ve pürüzsüz bir cilt için saf ipek ile cildinizde kese uygulaması yapmanız cildiniz için harika bir evde pratik cilt bakımı yöntemi. Bunu da aklınızda bulundurun.

Tüm bunların yanında cildinizin üzerinde buz parçaları gezdirmeniz cildinizi canlandıran ve dirileştiren yöntemler arasında.

Son derece basit ve pratik bir yöntem olan salatalık dilimleri ve salatalığın kabuğunu yüzünüze koymanın da ideal bir nemlendirici olduğunu asla unutmamalısınız.

Tüm bunlara ilaveten cilt tipiniz ne olursa bal maskesi de cilde her zaman iyi gelecek harika bir evde pratik cilt bakımı yöntemi. Demedi demeyin.